Okul Müdürümüzden

HERŞEY ÇOCUĞU SEVMEKLE BAŞLIYOR ASLINDA. DÜNYAMIZ İÇİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUKLARINI KAVRAMAKLA, BUNUN FARKINDA OLMAKLA…

Bizler Özel Sanko İlkokulu olarak, güçlü, başarılı, hayata hazır ve mutlu çocuklar yetiştirmek için var gücüyle çalışan bir okuluz.

Çocuklarımızın temel alışkanlıklarını kazandığı, hayatlarında çok değerli bir yere sahip olan anasınıfı ve ilkokul döneminin ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz. Ve bu nedenle işimize ciddiyetle ve dört elle sarılıyoruz.

Öğrencilerimize, geleceklerini yaratmaları yolunda destek olacak; takım çalışması, uyum becerisi, girişimcilik, yaratıcılık, çok yönlü olma gibi 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla sürekli araştırıyor, gelişiyoruz. Programlarımızın önemli bir kısmını oluşturan akademik çalışmalarımızın yanı sıra, her kademede uyguladığımız sosyal sorumluluk projeleriyle çocuklarımızın, çevrelerine karşı sorumluluk ve duyarlılık kazanmalarını amaçlıyoruz. Ve “bütün insan” yetiştirme hedefiyle çıktığımız bu yolda çocuklarımızı, sosyal, sportif ve sanatsal alanlarda yetiştirmek için fırsatlar yaratıyoruz.

Hızla değişen dünyamızda ve hızla gelişen teknolojik çağda, başarılı ve mutlu olmalarına zemin hazırlamak amacıyla onlara doğru yolu göstermek en önemli hedeflerimizden.

Çağımızın gereklilikleri doğrultusunda eğitim ve öğretim sürecini gerçekçi yaklaşımlarla yönetiyoruz. Onları gerçek hayattan koparmadan, yaşam deneyimleri edinmelerine ortam hazırlamak bizim için öncelikli. Çünkü biliyoruz ki, okul, gerçek hayatın provası.

Çocuklarımız büyürken onlardaki gelişimi fark ederek güçlü yönlerini keşfetmek, geliştirilmesi gereken alanlarda doğru zamanda doğru desteği vermek hayati bir önem taşıyor artık. Bu nedenle çocuklarımızla ilgili objektif geri bildirim, gözlem ve önerilerimizi paylaştığımız, bu süreçteki en önemli destekçilerimizden biri olan velilerimizle işbirliğimiz, olmazsa olmazlarımızdan ve bizim için çok değerli.

Ulaşacağımız sonuç kadar eğitim sürecinin de çok değerli olduğunun farkındayız. Bu süreçte çocuklarımıza kazandıracaklarımız, onları hayatta gelebilecekleri en iyi yerlere taşıyacak.

Cumhuriyeti emanet edeceğimiz çocuklarımızı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak yetiştirmek en büyük gururumuz.

Bilimin ışığında, yenilikleri takip eden, mesleki gelişimin gerekliliğinin farkında olarak ilerleyen öğretmen kadromuzla, çocuklarımıza yollar açmanın mutluluğunu yaşayan “Çocuk Sevdalısı” bir okuluz biz. İşimizi tutkuyla yapmak en büyük gücümüz.

Güçlü bir markanın çatısı altında, onlara sunduğumuz imkanlarla, katettikleri süreci izlemek ve bu donanımlarla onları geleceklerine uğurlamak da en büyük övünç kaynağımız.

Saygılarımla

Hülya BİNGÜL