Görsel Sanatlar

Sanat Bölümü öğrencilerine bütün sanat dallarından yararlanmayı sağlamak amacıyla anasınıflarından lise son sınıfına kadar bütün insan değerini benimseyerek çalışmalarını sürdürür. Müzik, Yaratıcı Drama, Halk Oyunları, Görsel Sanatlar derslerinden oluşan bölümümüzde öğrencilerimizin her bir branşı yaşayarak öğrenmesini istiyoruz, hedefliyoruz. Öğrencilerimizin anasınıfından itibaren tüm sanat dallarıyla ilgili yaptığımız ölçekler doğrultusunda yönlenmelerini sağlıyoruz.

HEDEFLERİMİZ

• Öğrencilerimizin sanat dallarından her hangi birini profesyonel olarak yapabilmesi,
• Sonuç odaklı değil süreç odaklı çalışabilmeleri,
• Yapılan ölçekler doğrultusunda yönlendirmeler yapılabilmesi,
• Uğraşta bulunduğu sanat faaliyetini içselleştirebilmesi,
• Dünya sanat kültüründen haberdar olabilmesi,
• Ülkemizi temsil eden sanatçılarımızı bilmesi,
• Sanatçı kimliğini benimseyebilmesi,
• Yurt içi ve yurt dışı sanat yarışmalarına katılabilmesi,
• Sanat dallarıyla ilgili kitap, makale vb. okuyup, yorumlayabilmesi,
• Topluluk karşısında sanatını icra edebilmesi,
• Entelektüel bakış açısı geliştirmesini sağlayabilmeli.

KULÜPLER

Tiyatro Kulübü
Sene başında seçtikleri tiyatro oyunuyla her hafta kulüp saatinde çalışan öğrencilerimiz belirledikleri tarihte oyunlarını sergilemektedir.

Resim Kulübü
Öğrencilerimiz hissettiklerini tuvallerine yansıtarak yaptıkları çalışmalarını okulumuz sanat haftasında büyük bir sergiyle davetlilerine sunmaktadırlar.
• Dans Kulübü
Müziğin bendenle birleştiği kulübümüzde öğrencilerimiz modern dansın inceliklerini öğrenip sergileyebilmektedirler.

Filografi
Zanaat ile sanatı birleştirerek ağaç zemin üzerine çiviler yardımıyla renkli bakır telleri kullanarak oluşturduğumuz eserlerimizi kulübümüzde uygulamaktayız.