Genel Müdürümüz

İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, nitelikli insanın sahip olması beklenen en önemli zenginlik, çağın gereklerine uygun bilgi ise, bu çağdaş bilgi ile gençlerimizi donatan eğitimin sağlanmasının ve sürekli olmasının da ülkemiz için önemi yadsınamaz.

Bir ulusun yaşamında eğitimin önemini en iyi anlamış ve anlatmış olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, dünya üzerinde, hiçbir devlet ya da gruba bağlı ve muhtaç olmadan, milli değerlerimiz, onurumuz ve duruşumuzla yaşamanın şartı olarak tam bağımsızlığımızı sağlamamızı en önemli hedef olarak göstermiştir. Bu yolda, çağdaş bilgiye sahip, düşünen, keşfeden, teknoloji üreten bir toplum olmaya ve böylece iktisadi bağımsızlığımızı kazanmaya mecbur olduğumuz da şüphesizdir.

Özel Sanko Okulları öğrencileri, işte böyle bir çizgide, bilime, ilime, teknolojiye hakim olan ve düşünen birey olma yolunda, her gün yeni başarılarla bizleri gururlandırmaktalar.

Sunulan imkanlar ve donanım açısından, Sanko Okullarının Türkiye’de pek çok üniversitede, eğitim ve araştırma kurumunda dahi bulunmayan laboratuvarlarında bilimsel çalışmalar yapılmakta, projeler üretilmekte, böylece gençlerimizin önce, içinde bulunduğumuz çağın teknolojik gelişmelerini keşfedip anlamaları, daha sonra da bu temel bilgilere dayanarak, dünya üzerinde teknolojik rekabeti sağlayacak araştırmacı ve geliştirmeci düşünceyi kazanmaları sağlanmaktadır.

Çağdaş bilgi, bilim teknoloji ve düşünce dağarcığı ile donattığımız öğrencilerimizin aynı zamanda, her gün sahiplendiğimiz milli ve manevi değerlerimizi de yaşatacaklarına, tercih ettikleri meslekler her ne olursa olsun icra ederken ilkeli olacaklarına ve görevlerini en üst düzeyde liyakatle yapacaklarına, Gaziantep’imize, yurdumuza, Cumhuriyetimize ve insanlığa katkı sağlayacaklarına, böylece hedeflerine ulaşacaklarına olan inancım tamdır.

Sanko Okulları, sevgi ve saygı dolu, huzurlu eğitim iklimiyle, başta seçkin öğrencileri, vasıflı bireyler yetiştirme çabası içinde olan kıymetli öğretmenleri, akademik çalışmalara destek veren personeli, eğitim ve öğretimin çocuklarına katacağı değerin bilincinde fedakar velileriyle, Sanko Ailesinin diğer tüm Kurumları gibi, daha da gelişerek Türkiye’mize sunduğu katkılarıyla ve başarı haberleri ile anılmaya devam edecektir.

Saygılarımla,

Melike TOKLUCU