Kapat
Gaziantep'ten
Dünyaya açılan
Eğitim Ekolü

RESSAM DOÇ. DR. TÜRE SANKO’LU ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

RESSAM DOÇ. DR. TÜRE SANKO’LU ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

DOÇ. DR. TÜRE: “SANATIN HERHANGİ BİR DALIYLA İLGİLENEN BİREYLER YAŞAMIN HER ALANINDA BAŞARI ELDE EDEBİLİR”
- SANKO OKULLARI SANAT BÖLÜM BAŞKANI KANEVETÇİ: “ÖĞRENCİLERİMİZ SANATSAL BAKIŞ AÇISI KAZANDI”

SANKO Okulları öğrencileri ile buluşan Akademisyen Ressam Doç. Dr. Ahmet Türe, sanatın herhangi bir dalıyla ilgilenen bireylerin yaşamın her alanında başarı elde edebileceğini söyledi.

Doç. Dr. Ahmet Türe, SANKO Okulları öğrencileriyle buluşarak hem tecrübe paylaşımında bulundu hem de atölyede resim uygulaması yaptı.

Resim sanatının görme olayı olduğunu belirten Doç. Dr. Türe, “Evrende her şey dairesel ama ne tezattır ki bütün dengeler dikey ve yataylarla sağlanmaktadır. Çalışmalarımda doğayı resmediyorum. Doğa mükemmel ne eksik ne de fazla var. Her şey bir denge içerisinde. Böyle bir dengeye sahip olan evrende en çok etkilendiğim şey doğadır” dedi.

Görmek ile bakmak arasından büyük fark olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Türe, “Resimlerimde doğadan gözlemlerimi soyutluyorum. Deniz kenarında doğup büyüdüm. Baba- dede mesleğim balıkçılık olduğu için eserlerimde tekne ve balıkçılar her zaman bir değer olarak ön plana çıkmaktadır” diye konuştu. 

BAŞARININ YOLU YAPTIĞINIZ İŞİ SEVMEKTEN GEÇİYOR
“Heyecan olmazsa olmaz. Yaptığınız iş sizde mutlaka heyecan uyandırmalı” diyen Doç. Dr. Türe, öğrencilere şu önerilerde bulundu.

“Başarılı olmak için çok çalışın ve okuyup araştırın. Büyüklerinizin ve öğretmenlerinizin tecrübelerinden mutlaka yararlanın. Başarının yolu iyi insan olmaktan ve yaptığınız işi çok sevmekten geçiyor. Eğer yaptığınız işi severseniz hem çevrenize hem de yaşadığınız topluma daha fazla katkı sunarsınız.”

Gaziantep’e yıllar sonra yeniden gelme imkanı bulduğunu anlatan Doç. Dr. Türe, “Gaziantep tarihi ve kültürel zenginliği olan özel bir şehir. Burada bulunmaktan ve SANKO Okulları öğrencileri ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum. Misafirperverliklerinden dolayı SANKO Ailesi’ne teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

SANKO Okulları Sanat Bölüm Başkanı Hatice Kanevetçi ise Doç. Dr. Türe’nin öğrencileri ile buluşmasının onlara sanatsal bir bakış açısı kazandırdığını belirterek, şunları kaydetti:

“Resimde denge ve görsel biçimleme kavramları üzerine keyifli bir sohbet oldu. Ahmet Hocamızın atölye ortamında öğrencilerle sohbet ederek tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle yaptığı çalışma, okulumuz öğrencilerinde kişisel sergi ve kendi tarzlarını oluşturmalarında yol göstericisi oldu. Öğrencilerimize zaman ayırıp tecrübe paylaşımında bulunan Hocamıza teşekkür ederiz.”

Doç. Dr. Türe’nin atölye çalışması ve tecrübe paylaşımı programına SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı ile Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Tanyeri de katıldı.

Neden
Özel Sanko Okulları?
  • Modern derslikleri, spor alanları, laboratuvarı ve atölyeleri, 
  • Güçlü teknolojik alt yapısı, 
  • Sınıf düzeyi uzman öğretmenlik sistemi, 
  • Nitelikli akademik kadrosu, 
  • Sanat ve Spor alanlarına yetenek ölçeğiyle doğru yönlendirme, 
  • Üst düzey eğitim-öğretim programı 
  • Öğrenmeyi zenginleştirici etkinlikleri, 
  • Üst düzey yabancı dil eğitim-öğretim programı, 
  • Bütün insan yetiştirme amacıyla hazırlanmış ulusal ve uluslararası eğitim-öğretim programı, 
  • Ve daha birçoğu için…. 
Veli Yorumları
Mehmet Özer

Merhabalar, ben 1-A sınıfından Pelin Özerin babasıyım. Sene başında çocuğumuzu okula gönderme konusunda çok çekingen kalmıştık. Fakat Hülya hanım ile yaptığımız görüşme sonucu.. » Devamını Gör

Mehmet Özer

EYLEM AKINAL

Tıpkı yüz yüze eğitim verir gibi kararlı, istikrarlı ve dahası disiplinli davranan okulumuza teşekkür ederim. 1. sınıf öğrencisi kızımın okul ve okuma hevesi beni hep en heyec.. » Devamını Gör

EYLEM AKINAL

Zeynep Özer

1A sınıfımızın Güzel Yürekli Öğretmeni Sevgi Uğur’a uzaktan eğitimde hissettirdiği sevgisini, her bir çocuğun gelişimine göre yaklaşımını, ders sırasında ve her bir dersin son.. » Devamını Gör

Zeynep Özer

Saime Kutlu Altınbaş

Online okuma yazma nasıl ogretilir diye endişe ederken ikiz çocuklarıma emek, sabır ve birikimleriyle okuma yazmayı öğreten değerli ogretmenleriniz Fatma Sevin ve Baran Fırat .. » Devamını Gör

Saime Kutlu Altınbaş

Seda Karaşişek

Pandemide ilk okul 1. sınıfa başlayan kızım online eğitim ile 2 ay içerisinde okuma yazmayı öğrendi. Öğretmenimiz Sibel Doğan a çok teşekkür ederim. Bu süreçte tecrübesi,sevgi.. » Devamını Gör

Seda Karaşişek

Seda Karaşişek

Pandemi döneminde 1. sınıfa başlayan kızım için çok endişeliydim,okuma yazmayı nasıl öğrenecekleri konusunda tereddütlerim vardı. Ancak öğretmenimiz Sevgi Uğur ve onun deneyim.. » Devamını Gör

Seda Karaşişek

Tanıtım Filmimiz