Kapat
Gaziantep'ten
Dünyaya açılan
Eğitim Ekolü

SANKO OKULLARI’NDAN TEKNOFEST’TE GURURLANDIRAN BİRİNCİLİK

SANKO OKULLARI’NDAN TEKNOFEST’TE GURURLANDIRAN BİRİNCİLİK

- SANKO OKULLARI’NIN ÇEVRE DOSTU PROJESİ TEKNOFEST’TE TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ KAZANDI, ÖDÜLÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TAKDİM ETTİ 
- GENEL MÜDÜR FIRAT MÜMTAZ ASYALI: “BAŞARIMIZI TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ İLE TAÇLANDIRMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ” 
- FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ FATİH MEHMET GÜNAYDIN: “PROJEYLE DOĞAYA ATIK YÜKÜ OLUŞTURMAYAN ‘SIFIR ATIK’ PRENSİBİNE UYGUN BİR ÇALIŞMA YAPTIK”
SANKO Okulları Fen Bilimleri Öğretmeni Fatih Mehmet Günaydın’ın geliştirdiği “Pektin Bazlı Hidrojeller ile Tekstil Atık Sularının Arıtımı” projesiyle dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te Türkiye birinciliği elde ederek önemli bir başarıya imza attı. 

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, TEKNOFEST’te elde edilen birincilikten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Başarımızı Türkiye birinciliği ile taçlandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

TEKNOFEST Karadeniz Ödül Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleştirildi. 

Çevre ve Enerji Teknolojileri Üniversite ve Üzeri Seviyesinde geliştirdiği projeyle Türkiye birinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza atan SANKO Okulları Fen Bilimleri Öğretmeni Fatih Mehmet Günaydın, birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Günaydın, projesinde tekstil atık sularında bulunan ve doğaya zarar veren boyaların, pektin içeren hidrojeller ile atık sulardan emilerek geri kazanıldığını söyledi. 

Boyayı emmiş olan hidrojellerin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda kağıt endüstrisinde boyar madde olarak kullanıldığını anlatan Günaydın, projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Çalışmada kullanılan yöntemde öne çıkan en önemli özellik atık boyanın başka bir atık olan madde ile yüzde 98-99 oranında geri kazanılması ve bu kazanılan boyanın tekrar kağıt endüstrisinde yeniden üretime dahil edilmesidir. Bu sayede doğaya atık yükü oluşturmayan "Sıfır Atık" prensibine uygun bir çalışma yapılmıştır.”

Projesinin TEKNOFEST gibi önemli bir organizasyonda Türkiye birinciliği elde etmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Günaydın, “Böylesi önemli bir organizasyondan Türkiye birinciliğiyle dönmek çok önemli. Ülkemizin geleceği adına büyük önem taşıyan Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunan TEKNOFEST ekibine ve tüm paydaş kurumlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARI VE PROJE KÜLTÜRÜNÜ ÖNEMSİYORUZ
SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı ise TEKNOFEST’te elde edilen başarının önemine vurgu yaparak, “Bilimsel çalışmalara ve proje kültürüne büyük önem veriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların sonucunda TEKNOFEST finallerine katılmak ve Türkiye birinciliği derecesi elde etmek bizleri mutlu etti” ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST’in bilimsel gelişme açısından önemli olduğunu dile getiren Asyalı, şunları kaydetti:

“Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz hem ortaokul hem de lise düzeyinde TEKNOFEST 2022’ye katıldı. Proje geliştirerek TEKNOFEST yarışmalarına başvuru yapan, ödül alan ve almayan tüm öğrencilerimize, rehberlik ederek öğrencilerimizi yüreklendiren proje danışman öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.

Yarışmaya katıldığı projeyle Türkiye birinciliği elde ederek bizleri gururlandıran Fatih Mehmet Günaydın Hocamızı ve TEKNOFEST’e katılarak Gaziantep’i temsil eden tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Neden
Özel Sanko Okulları?
  • Modern derslikleri, spor alanları, laboratuvarı ve atölyeleri, 
  • Güçlü teknolojik alt yapısı, 
  • Sınıf düzeyi uzman öğretmenlik sistemi, 
  • Nitelikli akademik kadrosu, 
  • Sanat ve Spor alanlarına yetenek ölçeğiyle doğru yönlendirme, 
  • Üst düzey eğitim-öğretim programı 
  • Öğrenmeyi zenginleştirici etkinlikleri, 
  • Üst düzey yabancı dil eğitim-öğretim programı, 
  • Bütün insan yetiştirme amacıyla hazırlanmış ulusal ve uluslararası eğitim-öğretim programı, 
  • Ve daha birçoğu için…. 
Veli Yorumları
Mehmet Özer

Merhabalar, ben 1-A sınıfından Pelin Özerin babasıyım. Sene başında çocuğumuzu okula gönderme konusunda çok çekingen kalmıştık. Fakat Hülya hanım ile yaptığımız görüşme sonucu.. » Devamını Gör

Mehmet Özer

EYLEM AKINAL

Tıpkı yüz yüze eğitim verir gibi kararlı, istikrarlı ve dahası disiplinli davranan okulumuza teşekkür ederim. 1. sınıf öğrencisi kızımın okul ve okuma hevesi beni hep en heyec.. » Devamını Gör

EYLEM AKINAL

Zeynep Özer

1A sınıfımızın Güzel Yürekli Öğretmeni Sevgi Uğur’a uzaktan eğitimde hissettirdiği sevgisini, her bir çocuğun gelişimine göre yaklaşımını, ders sırasında ve her bir dersin son.. » Devamını Gör

Zeynep Özer

Saime Kutlu Altınbaş

Online okuma yazma nasıl ogretilir diye endişe ederken ikiz çocuklarıma emek, sabır ve birikimleriyle okuma yazmayı öğreten değerli ogretmenleriniz Fatma Sevin ve Baran Fırat .. » Devamını Gör

Saime Kutlu Altınbaş

Seda Karaşişek

Pandemide ilk okul 1. sınıfa başlayan kızım online eğitim ile 2 ay içerisinde okuma yazmayı öğrendi. Öğretmenimiz Sibel Doğan a çok teşekkür ederim. Bu süreçte tecrübesi,sevgi.. » Devamını Gör

Seda Karaşişek

Seda Karaşişek

Pandemi döneminde 1. sınıfa başlayan kızım için çok endişeliydim,okuma yazmayı nasıl öğrenecekleri konusunda tereddütlerim vardı. Ancak öğretmenimiz Sevgi Uğur ve onun deneyim.. » Devamını Gör

Seda Karaşişek

Tanıtım Filmimiz