Etkinliklerimiz
- Serbest Zaman Etkinlikleri
Öğrenme istasyonlarındaki aktiviteler, çocukların kişisel ihtiyaç ve yeteneklerini geliştirebilecekleri, kendi yaş gruplarına uygun önemli kavram ve becerileri kazanmalarına fırsat verir. Aktivite ve deneyimlerden oluşan küçük gruplar şeklinde yapılan öğrenme istasyonu çalışmaları çocukların ihtiyaçlarına göre oluşturulur. İnce Motor Beceri İstasyonu (oyun hamuru, serbest resim, lego, blok vb.), Dramatik Oyun İstasyonu (evcilik vb.), Eğitsel Oyun (domino, puzzle gibi).
- Türkçe Dil Etkinlikleri
Türkçe etkinliği, çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak, sözcük dağarcıklarını geliştirmek ve iletişim becerilerini artırmak için planlanan etkinliklerdir. Etkinlik kapsamı içinde; tekerlemeler, parmak oyunları, şiir, bilmece, sohbet, resimli kitap okuma, öykü anlatma, taklit oyunları, pandomim, dramatizasyon, öykü tamamlama vb. etkinlikler yer alır.
- Fen Etkinlikleri
PYP temalarımız çerçevesinde öğrencilerimizin eğlenerek öğrendikleri, çevrelerini tanıdıkları, araştırma, inceleme ve keşifler yaptıkları, “Deney, Gezi-Gözlem, Mutfak Etkinlikleri” gibi başlıkları kapsayan bilimsel aktivitelerdir. Öğrencilerimiz için özel olarak tasarladığımız Fen Laboratuvarında bilimsel çalışmaların temelleri atılır.
- Matematik Etkinlikleri
Math Their Way: Matematik programımızı Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren Eğitimde Yenilik Merkezi’nin (Center for Innovation in Education ) Math Their Way programıyla zenginleştirmekteyiz.
Yapılandırmacı yaklaşımı esas alan bu program, her çocuğun öğrenebileceğine inanır. Çocukların Matematik kavramlarını somut malzemeler yardımıyla, duyularıyla keşfederek öğrenmelerini amaçlar. Çocukların soyut sembolleştirmeye geçmeden önce somut malzemelerle kavramsal seviyede sağlam bir temel oluşturmaları, onların Matematiğe karşı olumlu bir tutum geliştirmelerini ve Matematik konularını daha kolay öğrenmelerini sağlar.
Bu sayede öğrencilerimiz serbest keşifler yaparken; örüntü oluşturma, gruplama ve sınıflandırma, ritmik sayma, mukayese etme, grafik oluşturma, sayıları algılama basamaklarını aşamalı olarak öğrenmeye başlarlar.
Akıl Oyunları: Akıl oyunları dersliğinde oynadıkları zekâ oyunları ile öğrenciler her adımda daha güç bir problemi çözmeye çalışırken; basit geometri ve matematik kavramlarını öğrenirler, grupla oynadıkları oyunlar sayesinde sosyal becerilerini ve iletişim yeteneklerini geliştirirler.
- Okuma Yazmaya Hazırlık Çalışmaları
Çocukların ilkokula hazırlanmasını hedefleyen etkinliklerdir. Görsel algı, işitsel algı, dikkat ve hafıza çalışmaları, temel kavram çalışmaları, kalem tutma ve el becerisi çalışmaları, okuma-yazma farkındalığı ve motivasyon geliştirme çalışmaları, bu başlık altında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerdir.
- Sanat Etkinlikleri
Çocuğun yaratıcılığını ve hayal gücünü kullanarak problem çözmesine, eleştirel ve çözüm odaklı düşünmesine olanak tanıyan etkinliklerdir. Sanat çalışmaları sırasında çocuklar, çeşitli malzemeleri kullanarak hayal ettikleri şeylerin tasarımını yapar, yaratıcılıklarını ortaya çıkarır, özgün ürün oluşturup küçük kas becerilerini geliştirme fırsatı bulurlar.
- Oyun Etkinlikleri
Çocuğun işidir oyun; eylem düzeyinde katılım gösterdikleri, düşünce ve duygularını ifade ettikleri, meraklarını gidererek araştırma ve gözlem yapma olanağı buldukları etkinliklerdir. Çocukların oyun oynama gereksinimini karşılayabilmek için eğitim programımızda oyun temelli bir müfredat kullanmaktayız. Öğrencilerimize günlük akışta; farklı türlerde, farklı kazanımlara hizmet edecek oyunlar (yapılandırılmamış oyunlar, yarı yapılandırılmış oyunlar, bahçe oyunları, masa oyunları vb.) oynama fırsatları sunulur.